dumma media

SABINA HÄR

Mamma och Pappa satt och tittade på nyheterna, jag satt i köket och jobbade med en läxa.. Plötsligt hörde jag hur de börjar prata om att det kan vara någon slags metall i tatueringsfärgen som kan orsaka cancer.

Jag blir så arg, mitt i mitt övertalande om att skaffa tatuering börjar de rabbla upp en massa strunt på nyheterna som några superkunniga forskare tagit reda på! :(

hjärnsläpp

SABINA HÄR

Jag upptäckte att en liten murv hade kommenterat om våran förra header..jag kunde verkligen inte komma på hur den såg ut, jag tänkte och tänkte och tänkte. Jag kom inte på det, men i efterhand kom jag att tänka på hur otroligt passande det var att jag lyssnade på låten Hjärnsläpp med Fulkultur (som jag inte kunde tublänka för att den inte finns på youtube) samtidigt som jag tänkte! :D

yeyeyeye


lame är coolt

SABINA HÄR

Jag och Matilda har varit ensam hemma i några timmar nu, och på de timmarna har vi hunnit äta mer än vad vi gjort på hela veckan! Vi skulle aldrig klara av att bo tillsammans. Skulle nog dö av fetma.

Vi bestämde oss för att se på film, men vi hade lite svårt att hitta någon som vi ville se. Tillslut beslutade jag att vi skulle se på SOS sällskapsresan! Underbar film på alla sätt men Matilda tyckte att den var lame.


fetfärskt

SABINA HÄR

Har nu varit och köpt en morsdags present åt mami, oj vad hon kommer att bli glad! Om inte, lär hon ju bli väldigt glad när hon ser vad jag köpt åt mig själv. Jag tycker inte om att säga att någon annan betalat, därför låtsas jag som att det var jag som betalade..även fast det var papi. höhö


edit

SABINA HÄR

När jag tappade bort grejen i örat var jag så besviken, jag satt hela tiden och tänkte Det bästa som skulle kunna hända nu är att den faller ner på golvet när jag typ tar av mig kläderna för att sova. GISSA VAD? När jag satte mig i sängen, tittade lite åt höger, såg jag någonting svart ligga på lakanet. Det var den!! woho! Någon som vill fira med kaka? ♥

rea på rusta

MATILDA HÄR

På söndag är det morsdag och vi har ingen aning vad vi ska ge vår lilla mami! :o
Vi har funderat på en..motorsåg, en lampskärm, eller kanske en röd elefant.
Vad tror ni? Vad ger man en mamma på morsdag? :o

Eller den här räcker väl?! :)

winning

SABINA HÄR

Min dag har varit underbar. Det började med att jag fick veta att jag fått MVG i ljudteknik! Min önskning. Sen var det pizza och saft till lunch. awesome! Men mitt i alltihop upptäckte jag att jag tappat den där lilla mutteraktiga saken som ska sitta bak på töjningen. Jag sprang iväg från lektionen bara för att leta efter den pyttelilla ringen..jag hittade den inte.. Istället hittade jag Fernando som bad mig att komma och titta på filmarnas filmer! Jag ville inte svika Fernando så direkt efter att jag kommit tillbaka i klassrummet tog jag med mig datorn och gick ut igen!

Jag stannade och tittade på alla filmerna som varade i ungefär 40 minuter, sedan gick jag med raska steg mot bussen som gick om 15 minuter från Vasaplan!

HUR SKULLE JAG HINNA PÅ SÅ KORT TID!?

När jag kom fram fanns det ingen buss där..bara en massa folk som väntade på bussen till Vindeln. Jag gick tillbaka till busstationen där jag väntade i ca 10 minuter på att nästa buss skulle komma. Efter bussfärden åkte jag hem med Mami och Papi som nyss hade varit och handlat en massa godsaker! Jag höll nästan på att glufsa i mig morsdags-tårtan som låg bredvid mig i baksätet.

När jag kom in möttes jag av mitt nya munspel som Matilda köpt på stan idag ♥Firade att Matilda klarade uppkörningen på moppe och mitt MVG!

hej träningsvärk

SABINA HÄR

Jag tar farväl av träningsvärken, och i samma ögonblick hälsar jag den nya träningsvärken välkommen.

Hade KLASSKAMPEN idag, körde burträskbingo. Våran lilla grupp kämpade stenhårt med att hinna med allt, men trots vår enorma ansträngning vann inte AR1A.

Vi korsade Umeå stad 89457694 gånger och mitt i alltihop såg jag William MED KEPSEN JAG TÄNKTE KÖPA! Attans apelsiner tänkte jag. Jag kan ju inte härma pokjstackarn. Nu känner jag hur träningsvärken kommer smygande upp i benen, jag har stretchat men jag känner mig... hjälplös.


djävulskt

Här kommer det efterlängtade 666:e inlägget! Måste skriva någonting djävulskt....men jag kommer inte på någonting, så jag bjuder på en djävulsk bild istället.


efter regn kommer solsken

SABINA HÄR

Efter en vild bilfärd med mig bakom ratten kände jag att jag behövde koppla av. Jag och mami grabbade kameran och sprang ut i den vackra naturen..Vi knäppte bild efter bild efter bild osv.


Och vipps så blev bloggen en...naturbildsblogg. Ni börjar nästan ana att jag är en trädkramare.

flygplansmästerskapen

SABINA HÄR

Innan lektionen började hittade vi en hel pappershög i skåpet! Såklart började jag och Emmy att vika varsitt pappersflygplan medan Emelie ritade upp en fin pricktavla, eller vad man nu kallar det. Sedan var det tävling!

Det var dålig kvalité på mitt papper så spetsen vek sig när jag träffade väggen..märkligt. Ska jag vara ärlig gick det inte så höjdarbra för mig..men jag skyller på den kraftiga sydvästra vinden i klassrummet.Otroligt härligt ljus i klassrummet, perfekt att fota i. Faaaast neh.

ingen vila

SABINA HÄR

Har varit borta hela helgen, Har det ens varit helg? Idag hade Matilda och William match i stan, så vi åkte in till stan. Jag och Matilda gick till skateparken, där träffade jag två små killar som hjälpte mig att sätta en ollie! Dom var jättesöta, dagens guldstjärna till dem!


EDIT: SEN TRÄFFADE JAG JULIA, HIHI

rebeller

GALNA REBELLER SOM INTE FÖLJER LAGEN


kulturnatta

SABINA HÄR

Gick med Matilda och Emil på kulturnatta, och sista timmen fick vi även sällskap av William. Vi sprang omkring överallt och ingenstans, det måste ha varit årets träningspass


Den stora kråkan var galet läskig :(

homo-zappiens

SABINA HÄR

Jag gillar att vara egoistisk. Även om jag inte får ut någonting av det. ♥
Nu ser jag ut som en skunk som doppat luggen i morotssoppaNU ÄR DET ÄLGHÖG!!!!! eller jag menar helg

matilda är en blomkål

SABINA HÄR

Jag förstår inte varför Matilda alltid måste använda sig utav mitt namn i rubrikerna :(

och på tal om blomkål..det är ett av de få orden jag minns från engelskalektionerna i högstadiet..CAULIFLOWER

C
auliFlowerPower ♥

Sabina är en morot

MATILDA HÄR

Idag har jag gjort varit ute och kört moppe, gjorde hela Umeå osäkert! >:D Och bäst av allt var att jag fick ha en häftig väst där det stod "övningskör" slå den vaa..
Nämen jag var jääätteduktig på att köra, helst i rondellerna, jag ska bli som rondell-mannen.

Bäst alla passar sig, för snart får jag mitt moppekort! :D:D::D


tvålen

SABINA HÄR

Det här fungerar bara inte..


...såklart råkar man ta hudlotion istället för tvål när man ska tvätta händerna

hattifnattinvation

SABINA HÄR

Jag kom hem och möttes av en br000tal hattifnattattack! Jag tog skydd med mitt superparaply och lyckades tillslut döda allihopa!räsertrimm

SABINA HÄR

Imorgon ska jag klippa mig och jag vet fortfarande inte hur..men det bryr jag mig inte om! Frisören får klippa exakt hur hon vill..om jag blir missnöjd får jag be pappa starta gräsklipparen!


ännu en gång

SABINA HÄR

Förra veckan glömde jag mina gympakläder trots att jag samma morgon hade packat dem. Därför tänkte jag att jag tills idag skulle skriva på GYMPA på kylen, med stooora bokstäver och sedan ställde jag strategiskt gympapåsen precis framför dörren, så att jag inte skulle glömma den.

När Matilda och William, några sekunder innan mig gick ut, talade William om att han flyttat på gympapåsen en liten bit. Vi skämtade om att jag skulle glömma den, och knappt en minut efter skämtandet gick jag ut..på väg mot bussen....utan gympapåse.......


maskinvation

SABINA HÄR

Det var så äckligt när jag skulle gå till skolan idag.. Inte nog med att jag gick och bar på mitt paraply och försökte att inte peta ut någons ögon så låg det massvis med mask på marken, de var överallt. En riktig hinderbana att ta sig förbi dem! När jag inte trodde att det kunde bli värre började det lukta mask, jag vet inte riktigt hur mask luktar men jag vet att det luktade mask! Inget annat. Det var fruktansvärt!


Grattulationer till oss

MATILDA HÄR

Wooho, idag fyller vår blogg 1 år. Grattis till den! :D
Detta måste vi såklart fira med kakor och mjölk. Annars blir det ju ingen fest.
Vi får hoppas att bloggen växer sig stor och stark. HA EN UNDERBAR DAG BLOGGEN ♥♥


frasses, the place to be

SABINA HÄR

Idag gick jag och Matilda och åt på Frasses, det hände bara en massa galna saker!

Först kom en snubbe och frågade vad vi skulle ha för någonting, både jag och Matilda tittade på varandra, sedan höll jag upp två fingrar och sa "Två Stripsmenyer" sedan frågade han, "Vilken storlek?" Då svarade jag så dramatiskt jag kunde "Stora, två stora!"

När jag sedan skulle betala för maten var det en awesome snubbe bakom disken, han fågade vad vi hade beställt. Två stora stripsmenyer, svarade jag.
Han - Vad vill ni ha för dressing då?
Jag - Vi vill inte ha någon dressing.
Han gav oss världens mest sneaky min
Han - okeeeeey, om du är säker..jag menar, det är 4 för en så du behöver bara betala för en dressing..
Jag - Njeeee..vi vill inte ha, vi kommer ändå inte att äta dem.

Han flinar liiite för mycket, sedan springer jag och Matilda iväg och sätter oss. Hahah underbart! ♥

gonördn

SABINA HÄR

Nyss satt hela familjen och pressade ihop sig i en soffa för att se på film. Filmen sög. Vi pressade ihop oss i onödan.

Nu sitter vi galet utspritt här i huset, tur att vi har våra intercom telefoner så att vi kan hålla kontakten! faaaast neee, det går inte...Matilda pratar med Emil i den. .__.

Nu sitter och och hoppas på att alla bidrag i ESC ska vara sämre än Eric Saades ♥

Ryssland bidrag lät för övrigt som låten i Långben filmen.


Läskigt snygg

jiah

SABINA HÄR

Nu har jag gjort upp ett litet schema för den kommande veckan, det ser lite glest ut men det fyller jag ut med lite kakor och bäverskötande. ♥


Det komiska är att jag har illustrator och ps på datorn, men ändå sitter jag och ritar i paint

dagens värsta

SABINA HÄR

Idag, på matan hände det absolut värsta på länge. Men vad ska man förvänta sig av fredag den 13...?
Jag satt och filosoferade, sen fick jag plötsligt syn på en fluga! Flugan flög och satte sig på Emmys bricka, jag och Emelie flaxade med armarna för att upplysa Emmy om flugans närvaro.
Emmy var brutal, hon lyfte tallriken och mosade flugan under tallriken. Vi tvivlade på att den var död, så åter igen lyfte hon tallriken. Flugan var inte i bästa skick och försökte kräla därifrån.

I ögonvrån ser jag Emelie sitta med gaffeln i högsta hugg! Jag läser hennes tankar. Och mycket riktigt för hon gaffeln mot flugan och pressar till, jag skriker i förtvivlan över hennes obarmhärtighet till det redan svårt skadade flygfånet...sedan är allt över. 


dinosauriernas återkomst

SABINA HÄR

Imorse satt jag på bussen och tittade ut, jag såg en stubbe. Och på den stubben satt en dinosaurie! En stor och svart, med vingar. Jag hann inte fotografera den, men jag såg den med egna ögon! Hoppas att arkeologerna tror mig.

Jag googlade och fick fram en bild som är ganska lik faktiskt. :)


munktå

SABINA HÄR

Jag har blivit arbetsskadad, precis som förra sommaren när jag drömde om att klippa gräs bara för att jag klippte gräs varje dag. Men nu var det helt galet! Jag drömde att en bäver bitit mig i stortån, och när jag tittade ner på tån såg den ut som en munk!
Vilken hemsk dröm, bävar skulle aldrig göra något sådant!

engelska, check


gissa bajset..så får du en kaka


tekniken vettu...tekniken

SABINA HÄR

Jag satt i bussen, tryckte på stoppknappen på samma ställe som alltid. Helt otippat kör bussen bara förbi!! Vad skulle jag göra! PANIIIIK!
Jag gick fram till busschauffören, bönade och bad om att han skulle stanna. Han stannade och jag fick gå en massa extra.. D: Innan jag klev av bussen hörde jag Matilda sitta och skratta åt mig, så jag smsade henne och skrev att busschauffören var jääääävligt schysst.

När jag satt i bussen skickade jag ett till sms till henne. Hon svarade inte, jag blev orolig och kände mig tvungen att titta på mina skickade meddelanden.....upptäckte jag! att jag hade skickat smsen till PAPPA!! wtf!!!?!""#" omg

Pappa ringde och skrattade halsen av sig.. lite pinsamt, men jag kunde inte annat än att skratta..

mystiska makaroner

SABINA HÄR

Idag åkte vi iväg för att titta på det mystiska bygget de håller på med några km härifrån. Såhär ser det utVi vet inte vad det är, men jag misstänker att det är NASA som har något fuffens på gång. Men det kan även vara FBI:s nya högkvarter som håller på att byggas.. ute i skogen, precis bredvid vägen. .__.

BAJSSABINA

MATILDA HÄR

Alla säger att jag och William pratar likadant, men inte trodde jag att min egen syster skulle ta fel..
Sabina ringer: Heeej William!
Jag: Öhhh, heej?
Sabina: Är det du?
Jag: Jaa..
Sabina: Vi kommer snart och hämtar dig.
Jag: Meeeeeh alltså Sabina, åhhh.
Sabina: HAHAHHAHA, oj!

Det är inte kul..är det jag som låter manlig eller är det William som låter som en tjej? :(

senadrag

SABINA HÄR

Jag och Matilda satt nyss och tittade på film, Frozen. I slutet av filmen kände jag en otrolig smärta i mitt ben! Jag kunde inte stoppa det! Jag började skrika och tog tag i mitt ben, jag gled ner längs golvet och såg mitt liv passera revy. Det var senadrag, värre än någonsin. Jag försökte strecka ut benet men det gick verkligen inte. Jag låg på golvet och skrek allt vad jag kunde. Matilda skrattade! Jag skrek åt henne att pausa filmen, hon skrattade. Jag skrek att hon skulle hämta mamma, men hon tog mig inte seriöst, så jag fick lida ännu mer. Tillslut kom mamma upp och höll i mitt ben. Det kändes mycket bättre. Men det var nog den jobbigaste minuten i mitt liv, på länge.

Jag är fortfarande inte återställd efter attacken.

binusmasken

SABINA HÄR

På svenska lektionen satt jag och tittade ut i det regniga vädret då jag fick syn på en snubbe. Han stannade upp framför en omkullblåst cykel. Sedan ställde han upp den. Men det räckte inte, han var tvungen att se till att den stod ordentligt, så han gick runt och ställde till stödet på sidan så att den inte skulle ramla igen. Han ruskade lite i den för att vara 104% säker på att den stod riktigt bra.

Det var så snällt av honom. ♥ Han förtjänade verkligen dagens guldstjärna.

snabeldunk

SABINA HÄR

Jag skulle visa Matilda Danmarks underbara bidrag till Eurovision song contest igårkvällJag visade henne på youtube, men jag kunde inte höra något ljud. Märkligt, tänkte jag. Så jag maxade ljudet, men jag hörde fortfarande ingenting. Helt plötsligt ryter Matilda åt mig, VAFAN GÖR DU!? JAG HAR JU HÖRLURARNA PÅ MIG! ehhhhhe ♥ Inte konstigt att hon är halvdöv.

Sabina ska ta sin boll och gå till fotbollsplan

MATILDA HÄR

Alltså jag och Sabina har ett litet problem..våra bävrar är nu pigga och glada, men dom är alldeles lurviga. Vi är därför tvungen att fånga in och raka dom. Därför har vi köpt oss en effektiv och modern rakare.
Med denna kan vi nu ta flera samtidigt. Weeeidagensdagensdagens

SABINA HÄR

Blev överlycklig när jag öppnade postlådan och fick syn på ett kuvert märkt med mitt namn..Jag visste precis vad det var!
Mitt paket hade kommit till posten så jag sprang hem allt vad jag kunde och startade moppen för första gången i år, sedan gasade jag på!! När jag kommit dit bort fick jag syn på paketet som var aningen större än vad jag hade tänkt mig.
Jag stod på parkeringen och vred och vände på paketet för att försöka hitta något bra sätt att köra hem det på. Dagens knep.

Jag öppnade paketet och sedan bar det av! Jag och William svischade förbi alla hus, ingen hann se oss.


Rocko din drummel

SABINA HÄR

Jag började skoldagen med ett nationellt prov. Härligt. Skulle skriva om Traditions and customs, och jag vet inte ens var customs betyder.
Jag skrev ca 200 ord om mina fina födelsedagar och ca 150 ord om valborg som jag valsade ihop. Det blev nog bra så. Var knappast sämre än det godkända exemplet som vi tittade på innan provet.


Blueberry in the nightsky..

MATILDA HÄR

Jag och Sabina har säkert flera inre skador..mamma och pappa tror oss bara inte.
Vi har vid flera tillfällen känt outhärdliga smärtor, men det är ingen som bryr sig. Vi har säkert ett flertar brutna revben och sånt, men vi klarar oss. För det som inte dödar det härdar. HEHEmorr

SABINA HÄR

Jag tycker inte om de nya festisflaskorna.. det tror att de är så coola när de står där på hyllan, sen är de för smala..och smakerna står konstigt.. jag fattar inte :'c
Flaskorna är fula, de borde döpas om till Fulis istället för Festis.

skinka chilla stjärna kär

SABINA HÄR

Jag hade långkalsonger på mig idag, och det behövdes. Det var megakallt.
Men det ser ju ut att bli strålande väder nästa vecka, tur det med tanke på att mina långkalsonger inte längre känns så varma.
KAAAAAAAAAAAN bero på alla hål.

Ping........tystnad

SABINA HÄR

Igår när vi var hos morfar och Mariola tittade vi på bilder de hade från Kenya. Vi kom till en bild där vi kunde urskilja en flock fåglar i bakgrunden. FLAMONGOS tjöt det från ena hållet STORK tjöt det från andra hållet. Och när vi bläddrade vidare i korthögen hittade vi en bättre bild där vi klart och tydligt kunde se de svartvita fåglarna PING...ropade mami.

NEJ MAMI, DET FINNS INTE PINGVINER I KENYA. ♥


Campkamp

MATILDA HÄR

Idag har vi varit på ett litet besök på liljaskolan. Först trodde jag att vi hamnat på en ladugård..men på väg hem såg jag att det stod lilja på bussarna. Det var då allt klarnade.
Fast så hemsk var den ju egentligen inte, det var god mat iallafall. :D HEHEHE, eller nee skolan var fin, jag var bara så sur innan vi kom. Jag fick nämligen höra av buss-mannen att han hade varit och skjutit bävrar...R.I.P :(

död snö

SABINA HÄR

I lördags såg vi en otroligt bra film som våran kusin tipsade om, jag trodde verkligen inte att det fanns någon bra film med zombies i..men den här var underbar. Död snö heter den, den var både läskig och rolig. På samma gång.
 SE DENSE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE  

hickhick

SABINA HÄR

JAG HAR HICKAT 89473956 GÅNGER IDAG!!
Det är så störande, jag vet inte varför jag hickar hela tiden heller..
Jag har inte gjort det på jättelänge, men just idag verkar hela årets hickningar komma.

Är det små undulater som flugit ner i halsen och kacklar i förtvivlan, eller har jag druckit för mycket coca cola?

valborg

SABINA HÄR

Det blev ingen brasa för på oss på valborg, istället packade vi våra väskor med ved, chips och korv och cyklade till grillstugan och grillade tillsammans med kusinerna. Vi hittade tyvärr inte några bävrar, det kan ha berott på att vi smällde så många smällare i vattnet. Måste ha varit årets händelse för alla fiskar som fick uppleva det epilepsiliknande ljuset som uppstod under vattnet när smällarna brakade lös.
RSS 2.0