the survivor

SABINA HÄR

Nu har jag gått och skrivit mitt namn på listan till "Last man standing"! Jag ska döda alla, även de som inte är med. HEHEfrågan är...

SABINA HÄR

Nu vet jag inte riktigt hur jag skall göra med mitt hår..

diiiie

SABINA HÄR

Det är så jobbigt att andas, när man är snuvig.

momsi

SABINA HÄR

Efter skolan promenerade jag, Suzi och Madde till stan. Efter halva vägen blev vi väldigt sugna på glass.
Kan det bero på "vår/höst värmen" som kommit på besök?

Det slutade med att vi köpte varsin mjukglass. Alla GANGSTERS som hängde på stan tittade på oss. De var mest troligt avundsjuka.hmmmmmm


Hatar när de lägger två bra program samtidigt..

rubrik behövs ej

SABINA HÄR

För ett par dagar sedan fick jag ett brev med posten, jag blev glad. Ända tills jag öppnade det och såg ordet "Kallelse". Pulsen steg. Jag läste vidare och såg att jag hade fått tid hos skolsköterskan. Jag vill inte dit D:
Sitter och fruktar morgondagen klockan 10 gäller det.

Tänk om hon stoppar ner mig i en stor säck, sedan skickar hon iväg mig till en underjordisk spion-detektivbyrå.. :(

Och har han inte ADHD så lär vi andra få det...

MATILDA HÄR

Sabina har aldrig gillat fisk, och hon klappar dom inte heller..inte ens fina rockor!;o
En gång simmade en glad rocka runt för att bli klappad av alla människor, men Sabina ignorerade den. Och kort därefter så simmade den ner på botten och kom aldrig upp igen..kommer du ihåg det din elake murvel? D:
Fast då kom en liten krabba och parkerade på den, ganska sött!♥
sockisar

SABINA HÄR

När Matilda och mami kommit hem från kyrkan *fniss* och affären slängde hon upp ett par fina sockar på bordet.
de var till mig ♥

Älskar alla "gratis" grejer som man får ta när man köpt ett visst antal produkter! Mami är lite tjuvaktig av sig och tar även om hon inte köper någonting. Haha, måste säga att det är väldigt pinsamt. Men sån är mami..Måste se till att sprätta bort "LÄTTA" märkerna innan jag tar på mig dem.

klippklipp

SABINA HÄR

Idag har både jag och Matilda klippt håret på oss själva med hjälp av bävrarna. Vi vässade deras tänder sedan la vi bävermat i håret så att de skulle tugga av det. ♥

översvämning

SABINA HÄR

När jag och Madde var på Frasses började väggen bubbla, vi fick ett skrattanfall precis som fjortisarna en bit bort.
Efter några minuter hör vi hur fjortisarna skriker och gnålar att deras väskor blivit alldeles blöta. Vi tittar ner på golvet och märker att det är en hel sjö under dem. StackareI don't love you since you ate my dog.

MATILDA HÄR

Ohhh idag fick jag veta hur man gjorde tärningar på järnåldern! :D
Och vet ni, man gjorde dem av ben. ;o
Så när jag dör kanske ni kommer att träffa mig i något tärningsspel. Vem vet..


biotajm

SABINA HÄR

Filmen som vi såg ville såklart mami och papi också se.. *suck* Vi var tvungna att placera ut oss på olika ställen bara för att slippa sitta med dem. Vi såg på Yogi bear ♥ Haha tyvärr var det svenskt tal..tur att vi är så bra på svenska. Den var underbart rolig.

yogiyogi

SABINA HÄR

Kom nyss hem från en fullspäckad dag i Umeå. Hade en galet rolig lektion i början av dagen, nämligen ljudteknik. Ser fram emot att gå den kursen resten av terminen. Läraren sa att vi skulle ladda hem något program där man kunde fixa med ljud och sånt, men eftersom att mitt minne är sämre än en guldfisks minns jag inte vad det hette. typiska makaroner

Sedan hittade jag min själsfrende. Våran nya sammhällskunskaps lärare! Han skrev också bara med stora bokstäver! Måste säga att jag älskar STORA bokstäver, mycket finare än de små.

örhängen

SABINA HÄR

Igår när jag pysslade ihop ett litet örhänge som legat och skräpat på bordet använde jag mig utav den absolut coolaste uppfinningen! SUPERLIM. Man hör ju till och med på namnet att det är supercoolt.

Jag fick dock en massa lim på fingrarna, satt hela kvällen och försökte klösa bort det.. Tillslut var jag tvungen att såga av dem alla, använda slipmaskinen för att skrapa bort det och slutligen vrida fast fingrarna på handen igen.
LOOKING GOOOOODKnölarna på mitt öra är hål jag hade förut, men lät växas igen. De läkte inte riktgit bra. xD

hundpower

SABINA HÄR

Dagens citat måste ha varit när jag och Matilda satt och pratade om ett gammalt Tom och Jerry avsnitt där de var ute och frös, sen kom en hund med medicin. Vi försökte få bilden framför oss, och med en kompromiss kom vi fram till att hunden var:

"Båtsman med Lassie instinkter"

Jag vill ha en vandrande pinne


chokladmuffins

SABINA HÄR

Igår när jag var hemma själv hade jag ingenting att göra. Jag kände för att baka någonting, jag hämtade kakboken för att se vad som fanns. Och som vanligt kommer chokladmuffins receptet upp direkt. Jag var så sugen, men jag visste vad som väntade....ELVISPEN
Inte mitt favoritverktyg. :(

Jag började blanda i alla ingredienser, sedan tog jag tio djupa andetag i hopp om att mami skulle komma hem och vispa åt mig.. förgäves, hon kom inte.. Därför samlade jag mod och startade den!
Måste säga att det gick riktigt bra. :D Jag och elvispen har kommit överens om att vara vänner. ♥

Nu kommer jag att kunna använda elvispen varenda dag!!
VARFÖR BLIR MUFFINSARNA ALLTID GROPIGA? :'c

skedar i händerna

MATILDA HÄR

Åhh är det bara jag som alltid tappar bestik när jag äter? ;o
Som till exempel när jag skulle äta tårta, då låg skeden så fint på tallriken..1,5 sekunder senare föll skeden och en liten bit tårta ner på mattan. Det känndes ju mysigt! .____.'
Fast som tur var så fanns det en volp som åt upp det. Alltså tårtan..
Meeeeeeen, jag har kommit på den ultimata lösningen, nämligen att limma fast bestik i händerna! :Dchey eller

SABINA HÄR

Matilda var så snäll och svarade på en enkät som jag och Madelene har gjort på skolan.
Bilden säger allt.Är Matilda verkligen en tjej? Jag trodde att det bara var män som skriver så att det blir hål i papperet. Hon ville nog bara visa sina muskler

KLOHO


landkloaker

SABINA HÄR

Vaknade och kände hur ont jag hade i halsen. Jag gick ner började prata med mig själv, förns då hörde jag hur jag lät! eller rättare sagt hur jag inte lät. Min röst var som bortsprungen.
Är det någon som varit inne på rummet och snott den inatt medan jag sov? :O

Jonken ponken

MATILDA HÄR

Maaaah, vet ni en sak? ;3
Är det någon som minns Jonas? Alltså campbäver-Jonas! Annars borde ni skämmas.. D: HEHE
Både jag och Sabina brukar ha en liten lek med honom..den går ut på att vi ska sätta en massa fina bäver-klistermärken på hans bil. Vi vet att det är Jonas favoritlek.♥
Även om han ibland parkerar bilen nere i ett dike eller i skogen, men vi hittar den alltid! :D


Det här var hans bil innan leken började.

kakkalas

Eftersom att det förra inlägget var det 400:e tycker vi att det borde firas. Tillsammans med våra bävrar. Ikväll klockan 7 är det kalas hos oss, kakor och saft. Bäverfoder åt bävrarna, om du bantar och inte vill ha kakor kan du också få bäverfoder, det sägs vara nyttigt.en levande morot?

SABINA HÄR

Nu har jag färgat mitt hår ljust/orangt som vissa säger. Jag trodde att det skulle bli värre, men det blev lite coola nyanser och övergångar där uppe på mitt huvud.

Detta är slutresultatet som jag är nöjd med. Jag lade upp bilden för att ni inte ska bli allt för chockade när ni ser mig gå omkring nästa gång. Kanske färgar det en gång till för att få det ljusare. Får se. Egentligen använde jag mig utav morötter och gula äpplen när jag färgade det. I topparna använde jag bark och tomater. :)


gamla grisar

När vi släcker lampan kan pappa äta en gammal gris, av misstag?

halsarnas halsar

SABINA HÄR

Jag har fått väldigt ont i halsen. Kan det bero på att alla i min omgivning är sjuka? Eller beror det på att jag skrikit så mycket?

Måste i vart fall få säga att Johan Palm är sjuuukt smal. Han är lite smågullig, även om jag inte tycker om pöjken. ♥

murvs på promenad

SABINA HÄR

Idag blev jag och Matilda rastlösa, därför tog vi oss en promenad i det vackra vintervädret. Det började med att vi upptäckte två misstänkta människor, våran spioninstiknt fick oss att förfölja de två människorna för att se vart de var på väg.
De var för snabba för oss!! De försvann! De kan ha ramlat ner i ett svart hål, vi ville inte göra samma misstag, därför gick vi åt ett helt annat håll.


donkenkronken

SABINA HÄR

Måste få ge dagens guldstjärna till mannen som satt bredvid mig i bussen. Han var nog lite virrig. Inte hade han koll på läget iaf.
Det har man inte om man säger Max Donalds. Men det var kul att höra, därför får han en guldstjärna.


mörker mingel

SABINA HÄR

Jag hatar bussar.

På väg hem idag satt vi alla och trängdes längst bak eftersom att bussen var så full, nästan så att vissa fick sitta fastspända på taket. Hur som helst, när jag kom till det lilla resecentret här i det ännu mindre Nordmaling hade såklart Rundviksbussen redan åkt iväg.
Jag, Matilda och William hade innan planerat att möta varandra efter vägen så att jag inte skulle behöva gå hela vägen själv.
Jag gick in på Statoil och hyrde filmen, efter ca 98765 timmar var kvinnan bakom kassan klar med att skriva in mitt namn på datorn så att jag kunde hyra den. Efter ungefär halva vägen möttes jag av en skumm människa med spark och reflexväst. När jag kommit närmare upptäckte jag att det bara var William..lättnad. Jag kunde lägga undan motorsågen igen.

När vi nästan var hemma märkte Matilda att hon tappat mobilen, då kom William, räddaren i nöden och sa att han kunde sparka tillbaka och se efter vart den låg. Vi insisterade, men han insisterade mer!

Varken jag eller Matilda hade reflexväst, därför var vi lite oroliga att någon bil skulle komma och krocka med oss.
Vi försökte göra det bästa av det hela genom att springa till en raksträcka när vi såg att en bil var på ingång.
Helt plötsligt.....mitt i en stor kurva såg vi att det kom en bil från ena hållet och en buss från det andra. VAD SKULLE VI TA OSS TILL? HOPPA I DIKET? neeee, det gjorde vi inte.

Vi stannade och bilen körde förbi samtidigt som bussen också stannade. När bilden kört förbi började vi gå igen, då kom bussen mot oss. LÅÅÅÅÅÅNGSAMT. Busschauffören öppnade dörren och ropade till oss:

"Ni måste ju för allt i världen använda reflexer!"

Jag var lite chockad och svarade

"jaa..men...vi har inte med oss några..."

Han började låta sur nu

"Men ni har ju haft hela vintern på er att skaffa det!"

Jag kände hur ilskan inom mig växte eftersom att det inte var mitt fel att jag var tvungen att gå hem..Bussen började köra lite långsamt men hade fortfarande dörren öppen.

"Jamen Rundviksbussen åker ju iväg så tidigt! Jag hinner inte med den!!!!!!!" ropade jag

Sedan stängde han dörren och tuffade vidare. Eftersom att bussarna går så dåliga tider måste man ju gå hem, om dom är snälla kan dom väl dela ut reflexer åt oss. ♥

sneöga

SABINA HÄR

Har nyss sett på The blind side som vi egetligen tänkte dra och se på bio för några månader sedan.
Den var fin. Jättefin. Ville nästan äta upp den, för att den var så fin.


Vi sätter sprätt

MATILDA HÄR

Ohh vet ni att jag har sett forntida ankfötter idag. Fast dom satt fast i golvet, som fossiler..DA, DA, DA.
Men det luriga var att ankan hade hoppat jääättelååångt, för ena foten var på den andra våningen ;osuddä

SABINA HÄR

Nu har jag limmat fast suddet på min penna, med superlim! Nu kommer det aldrig att lossna!

pärlsocker

SABINA HÄR

Det är så hemskt när man sitter och äter bullar offentligt. Sedan märker man hur byxorna och bordet är fullt av pärlsocker. Då gäller det att man bestämmer sig för att antingen:
  • Slicka på fingret och sedan plocka upp de små bitarna en och en för att sedan äta upp dem.
  • Diskret försöka borsta av sig smulorna.
  • Organisera de små pärlsockerbitarna till en fyrkant, sedan skrapa ner de från bordet till handen och slutligen leta upp närmaste soptunna och slänga det.
Valet är svårt. Beror det kanske på vart man är och vilka personer som är i omgivningen? neeeeeeeee


Lungost..

MATILDA HÄR

Ohh jag är så stark, jag fick upp osthyveln ur osten. Det var som svärdet i stenen..fast ost ;o
Det är nog inte alla som klarar det. Här har ni bevis:


HEHE, fin hand..

Om ni undrar varför det sitter en pelikan mitt i mitt ansikte så är det för att jag gillar det..och det gör nog den med.

finally

DAG 30 - Ett sista ögonblick


Äntligen sista dagen vi behöver svara på dessa supersvåra frågor som Barack Obama skrev till oss i intervjun. Undra när tidningen med oss på framsidan och på alla andra sidor publiceras. Då kan vi köpa dem billigt, och sedan sälja dem dyrt till bävrar och hestar och myrslokar och tusenfotingar och hajar. :)

Matilda - Det sista ögonblicket innan jag blinkar så ser jag.

Sabina
- Det sista ögonblicket innan jag somnar är jag alltid så trött att jag somnar..

Jag känner en ko, må ni tro.

Finaste låten någonsin..skidpåse


storbagarn

SABINA HÄR

Mami tänkte vara duktig och baka lite bröd. När hon stoppade in degklumpen i ugnen för att låta den knapra till sig och bli gott upptäckte hon att receptet hon tittat på fortsatte på baksidan av papperet. Där stod det bla att den skulle ligga och jäsa i en dag innan man fortsatte.

Skickligt mamma ♥

Måste bara få berätta att jag offrat mig på två bitar av "brödet" hon gjort. Jag är en snel hest.

naaaääääääääääee

MATILDA HÄR

Alltså jag har en liten fråga till er alla!
Är det någon som vet om det finns ishockeylag från Grekland? Jag menar, det finns ju ingen is där..eller?
Den som besvarar min fråga får en kaka♥

Nu blommar asfalten

MATILDA HÄR

Jag har en ryggsäck och en magsäck, hur kommer det sig att jag kan ha mat i båda? Eller ligger magsäcken i ryggsäcken? Fast det kan ju vara tvärtom..vem vet egentligen? ;o

oooooooh helige andeeeee i min sjääääl

DAG 29 - Mina ambitioner

Matilda - Mina ambitioner är att en dag kunna samla ihop en hel renflock, och få hela hjorden att följa efter mig. Fast renar är läskiga, så jag äter nog upp dom istället.

Sabina
- Min ambition är att tända en tändsticka på första försöket...En livslång dröm, där lågan kan jämföras med livslågan...blir det då en dödslåga?

gamm pepparkakor

SABINA HÄR

Nu kom mami hem med tre burkar pepparkakor. Jag slår vad om att de är gammla och smakar äcklig pepparkaka.. :(

pratgubbe

SABINA HÄR

På vägen hem var bussen fylld till bredden, därför var jag tvungen att sitta bredvid en gubbe. Det började med att han satt och fibblade med hörlurarna eftersom att han tänkt lyssna på radio, efter ett tag frågade han mig om jag visste hur man bar sig åt för att justera volymen och byta kanal, eftersom att jag inte heller riktigt visste gav han upp och stoppade ner hörlurarna i väskan.

En minut senare börjar han prata, konstant. När man pratar med pratsjuka gamla gubbar har man inte en chans att få någonting sagt. Han pratade heeeeela vägen hem. Kul att höra en hel livshistoria.


drygove

SABINA HÄR

Har nyss tittat på Solsidan, hysteriskt kul. Ove, den dryga och snåla mannen får mig alltid att vilja sparka någon på smalbenet. Jag känner sympati med de som tvingas ha honom som granne. Även om han bara spelar känns det som att han är så på riktigt.


elefantfeber

Nu har vi suttit och ritat elefanter. Sabina ritade en Cool efefant med en tupp på ryggen som är följd av en spiontupp! Elefanten kan gå på vatten.Matildas elefant Elmer kan rulla fram på alla sina ben. Matilda har gjort en beskrivning på hur man skall bära sig åt för att rita en elefant. Tack Matilda, vi vill alla rita lika fina elefanter som dig.
prinskalops

DAG 28 - Det här saknar jag

Sabina - Jag saknar min kaktus med en röd boll i toppen...som jag dödade. JAG KLARADE INTE ENS AV ATT HÅLLA EN KAKTUS VID LIV.

Matilda - Jag saknar mitt liv..det har varit borta i ungefär ett och ett halvt år nu :/ Har du sett det så mejla eller kontakta mig via telefon.

Korvtjuv

Korvtjuven flydde med barnvagn

En man var sugen på salamikorv.

Västerås. I onsdags kväll drabbades stormarknaden Willys av en stor korvstöld.

En man uppges ha stulit en salamikorv till ett värde av 1 600 kronor, uppger Vestmanlands Läns Tidning.

Korvtjuven flydde med stöldgodset i en barnvagn och greps senare av polis.

Mannen kunde släppas efter polisförhör.

 

Ännu en underbar artikel ♥


Isberget

MATILDA HÄR

Idag begav sig jag och Sabina iväg för att åka skrana. När vi kommit till den enorma backen var det ingen som hade åkt där ;o Så vi var tvungen att göra upp ett eget...eller Sabina gjorde det. HEHEH
Det var så kallt att håret och ögonfransarna blev alldeles vita.
svara, annars är du en korv

webvoter-omröstning
VAD VILL DU SE MER AV I BLOGGEN?

Bilder
Camp bäver
Eget alternativ means: kommentera!
Hemlösa myror
Våra äventyr

Se resultat

...gör livet glatt och skönt

DAG 27 - Min favoritplats

Matilda - Jag har många favoritplatser, som t.ex i garderober, under stenar och på hustak. Men det absolut finaste stället måste nog vara..alla semster ställen.Har givetvis fler fina platser, men dom vill inte vara med på bild.. :(

Sabina - Min favoritplats i bussen är tredje platsen bakom den bakre dörren på vänster sida.
Annars måste jag få säga att detta var ett kanonställeMitt lilla hål i snön

Extrem revbensbrottning

MATILDA HÄR

Jag och Sabina kom på en jättebra lek/träning/joga/kampsport för länge sedan, den så kallade extrem revbensbrottning. Det är brutalt!! Och vi kände oss tvungen att testa den för gamla tiders skull. Så nu är vi officiellt proffs på det igen. Det är nog ingen som någonsin kommer våga möta oss. >:D
Ungefär så här ser det ut när man utför det:

Det tar på revbenen...

mobilens återkomst

SABINA HÄR

När jag kom hem möttes jag av ett litet brunt igentejpat paket på bordet. Det var min mobil som kommit tillbaka, bara för att få mig på dåligt humör. Helt utan förhoppningar startade jag mobilen. Stoppade in hörlurarna för att se om ljudet blivit bättre. Till min stora förvåning hade det blivit bättre!

Jag måste erkänna att jag hoppats på att den inte skulle vara lagad så att jag kunde få pengarna tillbaka och köpa en helt ny..göudis

SABINA HÄR

Jag gick, som så många gånger förr till papis jobb efter skolan. När jag kom fram såg jag att det var en kvart kvar innan han slutade. Därför gick jag in på den berömde Olles kiosk och väntade, efter tio minuter klarade jag inte av det längre. Jag var fullt medveten om femkronan i min ficka, men jag försökte motstå att köpa godis för den.
Men pressen blev för hård, jag gick och köpte fem supergoda godisar och den långa mannen i kassan gav mig en fin påse att lägga alla godisar i. Det var även den sista påsen. Känn på den du! mwaaaaNu är mina fem godisar slut..

matman

SABINA HÄR

Titta vilken fin man jag hittade i maten. :) Han har krulligt gult hår..
Jag tror att det är en ängel


200 lappen


sixten blixten

DAG 26 - Mina rädslor

Sabina - Min största rädsla är U-båtar och stora mörka vatten med vågor i. Jag klarar inte ens av att se bilder på sådant. Förut var min största rädsla ormar, men efter att Mikaela tvingade mig att låta hennes lilla orm krypa runt på mig försvann den rädslan. Inte för att jag tycker om ormar nu, men en liten fin husdjurs orm är jag nog inte rädd för längre.
Ser ni ormen!!? :D


Matilda - I don't have any fear.

första dagen

SABINA HÄR

Nu sitter jag här på min tredje lektion och svälter. Tur att jag hade några godisar i jackfickan. ♥

Måste även få säga att jag satt och snackade med busschauffören imorse. Det var ju...trevligt.

Varför är det alltid så lätt att kliva upp första morgonen, men andra dagen blir det superjobbigt?

hårda nys

SABINA HÄR

När man varit hemma en hel dag själv är inte en promenad det första man tänker på att göra. Möjligen har man stått på bron och tittat på vädret och tagit några djupa andetag för att känna den friska luften. När de kommer hem från jobbet och frågat om man varit ute, svarar man stolt att man stått på bron och sett världen.

MEN DE ÄR INTE NÖJDA! vad mer begär dem?

Bokmalar

MATILDA HÄR

Ohh idag var den första skoldagen sen typ..sista skoldagen. Det gick ganska fort eftersom vi slutade 10 över 2 och läste på nästan alla lektioner, fast på mentorstiden så fick vi tyska pepparkakor!! ♥ Älska fritte.. :]
Annars har dagen varit ganska mysig, med tanke på att man fick träffa alla igen.

majspejs

SABINA HÄR

Snäll som jag är blev jag nyss medlem på myspace endast för att kunna skriva ett litet tackbrev till Marcus Larsson som år 2010 sjöng tillsammans med Anders Larsson på kulturnatta. I och med det kunde jag och Matilda kryssa över det i listan med 10 saker att göra innan vi dör.Dagens guldstjärna går till mig


da winna

DAG 25 - En första

Matilda - En första...Matilda? En första...sallad? En första...sockervaddsmaskin?

Sabina - Om man springer jättefort..då springer man förbi alla..sen kommer man till mål, då har man vunnit. Då är man först.

arga människor

SABINA HÄR

Varför är alla så elaka idag? är det Antisabina-dagen eller?

Först kom Kevin - Glädjedödaren och sa att mobilen jag suttit och dreglat över nog inte är bra.
Sen var jag överlycklig när jag skrev mitt 4000 inlägg på ec. http://www.emocore.se/?ref=59802 ♥ Då skrev jag att alla fick kakor, men ingen ville ha och sedan började dom tycka att det inte alls var många inlägg jag hade skrivit..

VILKA MUPPAR...bara förstör min dag

feel the happiness!

SABINA HÄR

Jag blev nyss så glad, jag trodde att vi började skolan imorgon! men jag fick nyss reda på att den börjar på onsdag! :D Jag behöver inte kliva upp tidigt imorgon trots att jag förberett mig på det. Tur att jag frågade, annars hade jag stått där utanför skolan som ett ufo imorgonbitti.

köttklumpn

Mamma kommer inrusande genom dörren och skriker

HAR KÖTTET RINGT?

Naturligtvis menade hon om ugnen pipit för att köttet är klart.

pånniekastning

SABINA HÄR

När vi var på väg hem gick vi förbi alla hornlösa enhörningar. Vi tycker inte riktigt om dem därför stannade vi och stirrade på dem. Vi kom överens om att kasta en snöboll på en av dom, sorgligt nog var det pånnien närmast som fick bli offer. Det var den finaste av dem alla, och det blev ett riktigt headshot!Fick en bild, precis när Williams stora snöboll var på väg att träffa den hornlösa enhörningen.

hurtgubbar

SABINA HÄR

Idag tog jag, Matilda och William en supermegalång promenad. Syftet med promenaden var att köpa en mascara och kanske lite godis. När vi kom dit hittade vi sorligt nog inte den mascara vi tänkt, så det slutade med att vi kom ut från affären med två påsar godis. Och inte nog med det, när vi hade gått en bit kände vi oss törstiga. Vi gick in på statoil och köpte varsin dricka för att försäkra oss om att vi skulle överleva.

När vi var halvvägs hem såg vi tre bussar köra förbi.. Om vi väntat i några minuter på busstationen hade vi kunnat välja och vraka mellan vilken buss vi skulle ta.ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH PANNLAMPA

burktårta

DAG 24 - Det här får mig att gråta

Sabina - Kaktusar i ögonen får mig att gråta, jag gråter också när andra gråter eller är väldigt röda i ögonen.

Matilda ville inte skriva, hon gråter nog aldrig.

lisa WB

SABINA HÄR

Idag gjorde jag en så söt liten marshmallow gubbe. Ni förstår väl hur svårt det var för mig att kunna äta upp den?


mårgangympa

SABINA HÄR

Nu tänkte jag och Matilda dela med oss av våran morgongymnastik så att alla kan må lika bra som oss under dagen.
En bra start på en bra dag


edit

EDIT: När jag värmde kakan i micron ramlade den sönder och luktade jättebränt. :(

finpåånke

SABINA HÄR

Jag ägde nästan på gh när jag spelade idag, trots att det var 93875493 år sedan jag spelade sist!

Jag förtjänar en kaka av högsta kvalité ♥

flygtajm

MATILDA HÄR

Här har ni en liten film som bevisar att människor kan flyga! Om man bara har en stark vilja och en glad bäver i sin ficka så går allt. Till och med att lugga en flintskallig.
Och om ni inte tror oss så kolla själva:


kantbit

SABINA HÄR

Jag hatar kantbitar på limpor och annat bröd. De ligger alltid kvar sist i påsen och möglar bort.

Men jag var faktiskt duktig och åt upp den imorse. Den låg under min säng, i en låda. Men jag la dit den igår ifall att jag skulle bli hungrig. hehePrecis som jag gömde godis i mössan i somras.

stekt gran

SABINA HÄR

Nu skall julen ut om vi så ska bränna ner huset! Kanske lite sneaky sparar en nisse någonstans bara för att ha någon att peta på.
Mami har nu tejpat åt alla kartonger, kanske kommer vi inte ens att få upp kartongerna nästa år!
Då skyller vi på mami.

happy times

DAG 23 - Det här får mig att må bättre

Matilda -  Det finns nog ganska mycket jag skulle kunna skriva, men kanske alla fina pånnies och regnbågar. Och när det inte ligger igelkottar nedanför min säng på morgonen.

Sabina - När någon kommer med kakor och rallybilar till mig blir jag glad. Inte för att det någonsin har hänt, men jag skulle bli glad om det hände.

Rabiesklöv

MATILDA HÄR

Åhh jag vet inte om vi skrivit om detta, men jag tycker iallafall att det är något vi borde ta upp igen.
För något år sen hade vi en vildsint kannibal på vår gård. Det var nästan så att vi inte vågade gå ut.
Här har ni en bild på varelsen i sitt bo:


Och här äter den sin kumpan:


inspirations tv

SABINA HÄR

Man blir alltid så sugen att börja med någon ny sport efter att ha sett ett visst tv program eller en film.

Efter att ha sett Karate kid ville man ju börja med karate..Så är det ju hela tiden!! man ser en smidig kines på tvn och man känner motivationen att börja träna. Sedan inser man att man bor i en liten håla där boxningstiderna inte ens passar in på busstiderna hem.

Någon som vill flytta till thailand med mig?

Dattor

MATILDA HÄR

Imorse vaknade jag av en lukt, en ganska vanlig lukt, det var lukten av en tråkig dag. Jag känner igen den. Så jag klev upp, gick ner, åt frukost, läste lite i en bok och satte mig vid datorn. Efter ett tag jag jag ner och pressade in mina linser. Jag kände att hela dagen vände, allt blev plötsligt helt fantastiskt. Jag sken upp som en sol en fin och dimmig juni morgon. Jag kunde se hela världen igen.♥ HEHE, nämen är det bara jag som känner glädjen över att kunna se efter att ha vaknat?


hahhahah, så där glad var jag!!

fetfinger

När man ska skriva å blir det allt för ofta ¨å istället..
prickarna är ivägen..eller så är det mina fingrar som är för tjocka. störande

smartiie

SABINA HÄR

Det har varit något knas med datorerna här i huset, jag slår vad om att de är William som suttit och knaprat på alla kablar igen.


snögubbe

SABINA HÄR

Vi satt och fikade, Matilda tittade ut genom fönstret och fick syn på ett brutalt monster, och en skidåkare.
Monstret plogade vägen, och snön flög på båda sidor om det. Monstret märmade sig skidåkaren och vi stod spännt och tittade på.
När monstret åkt förbi var skidåkaren borta, vi väntade på att få se en skymt av honom..men monstret åt nog upp honom.


våffelparty

SABINA HÄR

Kevin var så snäll och skickade ett våffeljärn med posten som gör 100 våfflor utan att man behöver röra lillfingret.
Därför tänkte vi ha ett våffelparty där alla är inbjudna. ♥

Matilda står för drickan, om inte är det fritt fram för alla att fresta henne med de goda våfflorna. MEN LÅT HENNE INTE SMAKA

Macklack

DAG 22 - Det här upprör mig

Matilda - När Sabina inte förstår de mest uppenbara sakerna. Det upprör mig så fruktansvärt mycket.

Sabina - Jag blir upprörd inombords när jag är i ett rum med x antal klockor som går olika.

kramkalas

SABINA HÄR

Idag på väg hem från innebandyn på Ersboda såg jag ett gäng utanför frasses, sneaky som jag är höll jag blicken på dem så länge jag kunde. Men papi körde snabbt med bilen så jag hann inte riktigt se vad som var på gång där utanför snabbmatskedjan. Men jag såg att det var ett litet gäng. som kramades

Så jag sa med glad ton: Nu är det gangfight eller kramkalas utanför frasses!
Sedan skämtade vi bort det.
Efter ett tag kom tre polisbilar och vi hade på känn att jag kunde haft rätt. Kramkalaset kanske hade gått för långt.

Nu satte jag mig och tittade i tidningen på nätet..Tror ni inte att det hade misstankar om misshandel i samma område precis på klockslaget. :O

Jag är ju värsta ögonvittnet! :D

synd om mig

SABINA HÄR

Det är synd om mig. Idag när jag skulle dricka varm choklad var det superdupermega varmt, jag brände mig på tungan och det gör fortfarande ont. :(

Och inte nog med det, jag har börjat bita mig extremt mycket i munnen av någon märklig anledning. Snart kanske jag inte kommer kunna äta på grund av alla sår jag själv skapat där inne.
Eller är det några onda tandtroll som försöker få mig att förblöda?

korv på fri fot

SABINA HÄR

Jag var och tittade på när Williams lag spelade i finalen! Gastkramande och spänningsfullt. De vann inte, men jag mådde bra. Jag hade en festis. :)

punkterad murvel

SABINA HÄR

Jag veti gudarnas när jag hade en jobbagare dag än denna, jag är totalt slutkörd..jaa, nästan punkterad.
Mammas jobb tog kål på mig, även om hon inte gör speciellt mycket. Den ihärdiga stanken sticker fortfarande i min näsa likt 1000 igelkottar.


Så här såg jag ut idag. Jag hade en jättefin hjälm

bakterien berit

SABINA HÄR

Mami är tokig, hon bad mig komma och titta på Berit. Jaha..? tänkte jag.
Jag gick till henne, och det visade sig vara en bakterie som simmade runt.

Mamma: Ganska söt va? Extreeeeemt söt, eller hur.  ._____.

dailaiaiiaiaal

DAG 21 - Min favoritmusik

Sabina - Om man inte räknar med sångerna vi brukar sjunga framför lägerelden på Camp bäver måste jag nog säga hiphop. Varje genre har sina låtar. Ett exempel på vad jag kan dunka på spotify är klassisk musik, med helt ärligt spelade jag det bara för att få en mer lyxig och romantisk stämning vid matbordet.

Matilda -  Jag brukar typ lyssna på det mesta, helst opera. Men för er som vill veta lite mer exakt, här är min spotifylista: Matiildmiix

till mig

SABINA HÄR

Mami har tjatat om att vi barn ska följa med henne till jobbet, imorgon tänkte jag vara snäll och följa henne till jobbet, trots att jag måste kliva upp klockan 4 imorgon bitti.

Om jag får tråkigt och bestämmer mig för att sätta mig vid datorn där borta skriver jag detta som en uppmuntran till mig själv. HEJ SABINA


lillponken

SABINA HÄR

Kommer jag att få Janosch-abstinens!? och är det farligt må tro? Hmmm :(

handelmandel

SABINA HÄR

Jag och Matilda bestämde oss för att dra till staden idag. Eftersom att vi är så hurtiga och glada gick vi hela vägen till busstationen i snön och kylan.

När vi anlände i Umeå stannade bussen precis framför en snödriva, vi skulle nästan haft med oss en pulka för att åka ner till marken!

Inhandlade en extremt söt pyjamas, en vacker helblå Tshirt och ett par exklusiva örhängen.

Och dagens guldstjärna går till Matilda som gick minst fem steg endast för att låsa upp dörren som av någon anledning var låst i parkeringshuset. '


ketchupgalen

I många svenska filmer finns en ketchupflaska.

I'm bond, James stone..

MATILDA HÄR

Idag fick jag ett topphemligt uppdrag av mamma. Det är väldig komplicerat och jag vet inte om jag klarar det..jag måste verkligen ha ögon i nacken! bokstavligen.. ;o
Det var nämligen att jag skulle hålla koll på alla katter som terroriserar på gården. Hon bad mig till och med ta med mig datorn och sätta sig i deras rum  så att jag kunde hålla utkik.

Rubbieedoobi

MATILDA HÄR

Ohhh nu vet jag vars alla pånnies tar vägen på vintern! ;o Men jag kan tyvärr inte avslöja det eftersom att vissa människor kan bli helt skogsvilda av bara tanken på att dom överlever den långa kalla vintern.
Men bara så att ni vet så är dom i tryggt förvar, så ni behöver inte ligga vaken på natten och klura på det längre!♥

Stoppa duvan

MATILDA HÄR

Idag när jag skulle ta mig lite frisk luft och kolla på det vackra vädret så hände något mycket fruktansvärt.
Jag kolla upp mot skyn och fick se en fågel som flög och cirkulerade runt mig. Jag blev lite rädd eftersom jag trodde att det skulle äta upp mig, men till min förvåning så bajsade den på mig ;ooo Fördömda amendura.
Kolla själva:

För er som inte vet vad en amendura är kan ni läsa om den i inlägget Självlysande benrangel.

skuggteater

SABINA HÄR

När jag släcker lampan i rummet för att sova, tittar jag alltid ofrivilligt på klädhögen som brukar finnas mitt framför ögonen på mig. Efter en stunds tittande ser jag alltid på något vänster någon slags gubbe som tittar på mig. Klädhögar förvandlas alltid, skuggorna blir läskiga! :( 

Jag och Matilda satt och pratade om det, även hon brukar se figurer i klädhögen.

Nu funderar jag på att gömma undan alla kläder eller täcka kläderna med ett lakan innan lampan släcks!


scooby dooby ball grabb

DAG 20 - Den här månaden

Vi har tur som slipper skriva en roman om denna månad eftersom att den väldigt nyligen började. Kan börja att berätta att det är januari. Den tredje januari. Vi har:
  • Åkt snowboard, första gången i år.
  • Ätit hallonbrownies.
  • Ridit på våra flygande enhörnigar.
  • Skalat potatis.

backen

Idag var vi till Agnäsbacken, skönt att komma upp på brädan igen. Jag och Matilda har båda bestämt oss för att innan vintern är över åka i ett stort hopp utan att faila! Även om vi ramlade x antal gånger idag kan inget stoppa oss! Förutom alla småbarn som svänger in precis framför fötterna när man laddar inför ett hopp.

MÅ 359 SKABBIGA RÄVAR BITA ER I KNÄVECKEN!detta ångrar jag

DAG 19 - Detta ångrar jag

Sabina - Det enda jag ångrar är att inte jag och Elin var med i småstjärnorna när vi var yngre. Las ketchup succehit Asereje var låten vi tänkte mima till utklädda till ketchupflaskor. Det skulle ha varit ett mäktigt minne..men vi tog igen det på rockens historia när vi inför vänner och bekanta sjöng Wake me up when september ends med Green day.

Matilda - Hmm, det finns nog många saker som jag ångrar vid mina 14 år här i livet.. HEHE, men idag ångrara jag att jag åt så mycket choklad. Jag som inte ens gillar det.  :(

tvmurvs

SABINA HÄR

Sitter just nu och tittar på Fångarna på fortet. Skulle lätt vilja vara med! Ingen annan som känner att dra dit inatt och testa på alla brutala celler?Så här kommer det att se ut inatt när jag är på väg dit! :)

tacosmacko

SABINA HÄR

Mami hade planerat att äta tacos till middag. Utan gurka och tomater. HERREGUD, då blir det ju inte ens tacos.
Konsum var vår räddning. ♥

Micke Andersson-Knut – Här Dansar Herr Gurka


måågen

SABINA HÄR

Mamma gjorde nyss risbräck. Helt okej tänkte jag.

Men nu sitter jag och äter choklad! jag tycker ju inte ens om choklad..

Men om man inte hittar annat att äta spelar det ingen roll vad man stopar i sig.

I detta inlägg får jag mig själv att verka som världens fetto. Jag känner att jag avslöjar för mycket här på bloggen! tur att så få läser den! eller jag menar många host host

luriga björnar

SABINA HÄR

Det nya året började suveränt! Jag hittade nämligen min hundralapp som jag stoppade i fickan för ca en vecka sedan, tur som attan att jag inte hunnit stoppa den i tvätten.

Nu låter jag som värsta lortgrisen som inte tvättar mina kläder..men jag har inte använt den under den föregångna veckan FAKTISKT.

Vi har inga bilder från igår, mami är inte den aktivaste fotografen i huset..ändå var det hon som satt och ruvade på kameran.RSS 2.0